Vyhledej
Taneční skupina Angeles Dance Group > Doprava > aktuálně

Zborovskou ulici čekají dopravní omezení, obnovuje se zde kanalizace a vodovod (do srpna 2021)

Redakce / 16.03.2021, Dvůr Králové nad Labem
Ve Zborovské ulici, která částečně spojuje ve Dvoře Králové výpadovku na Jaroměř spolu s výpadovkou na Trutnov mimo hlavní tah, se bude až do srpna obnovovat kanalizace a vodovod. Postupné uzavírky výrazně ovlivní dopravu ve Zborovské ulici.

FOTOGALERIE - Stavební práce ve Zborovské ulici (15. března - srpen 2021)

V pondělí 15. března začaly vytyčováním a sondáží inženýrských sítí přípravné práce pro obnovu kanalizace a vodovodu ve Zborovské ulici. Stavební práce samotné proběhnou ve 2 etapách: 
během 1. etapy, která potrvá zhruba dva měsíce, budou stavbaři pracovat v úseku od křižovatky s ulicí Dukelská po křižovatku s ulicí Sadová a objízdná trasa bude vedena ulicemi Dukelská, Legionářská a Čelakovského. 
během 2. etapy v úseku od křižovatky s ulicí Sadová po křižovatku s ulicí Čelakovského povede objízdná trasa ulicemi R. A. Dvorského a Sadová. Rezidentům bude umožněn vjezd do ulice a výjezd za zvýšené opatrnosti při průjezdu staveništěm. 

Obnoveno bude ve Zborovské ulici vodovodní potrubí o délce 480 metrů, kanalizační stoka o délce 460 metrů, dojde k výměně vodovodních a kanalizačních přípojek v případě, že jejich současný technický stav již nevyhovuje, Zároveň dojde také k výměně přípojky pod komunikací a chodníkem, kde bude napojena na původní potrubí.  

Obnovu kanalizace a vodovodu ve Zborovské ulici financuje město Dvůr Králové nad Labem, práce provedou pracovníci Městských vodovodů a kanalizací Dvůr Králové nad Labem. Město Dvůr Králové nad Labem za obnovu vodovodu a kanalizace ve Zborovské ulici zaplatí ze svého rozpočtu 10,3 mil. Kč včetně DPH. Stavba je v souladu s Plánem financování obnovy vodovodů a kanalizací pro roky 2021–2030.

Kateřina Sekyrková
Zdroj: Město Dvůr Králové n. L. 

Související články
Důvody uzavírky ulice Zborovská ve Dvoře Králové (6. 3. - 29. 10. 2023)
Vaše komentáře

Přečteno 1482x