Vyhledej
Taneční skupina Angeles Dance Group > Služby občanům > Sociální služby

Redakce / 28.03.2020, KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ
Přebíráme otevřený dopis, který napsala Ing. Daniela Lusková, ředitelka Domova U Biřičky v Hradci Králové viceprezidentka Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR. Dopis sdílela a plnou podporu mu vyjádřila i Marcela Hauke - ředitelka Pečovatelské služby Města Dvůr Králové nad Labem a předsedkyně terénní sekce Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky.

NEDĚLEJTE Z NÁS BLBEČKY !!!
Otevřený dopis ministru zdravotnictví a ministryni práce a sociálních věcí

Vážená paní ministryně, vážený pane ministře,
Vaše včerejší vyjádření a doporučení vůči sociálním službám považuji za nehorázné. Na konci března jste zjistili, že v zemi jsou stovky zařízení sociálních služeb pečující o nejkřehčí seniory. Tleskám... vzhledem k tomu, že týdny Vás žádáme o pomoc a pomůcky

Na konci března, kdy je pandemie v plném útoku a dopadá na kolektivní zařízení, nám doporučíte, abychom zakázali návštěvy, zavedli hygienu rukou a měřili zaměstnancům a klientům teplotu. No dovolte! Děláte z nás NEKOMPETENTNÍ BLBEČKY, kteří potřebují poradit tak bazální věc. Na konci března!

Prohlásíte, že mezi klienty služeb to zavlekl personál a to se zcela negativní konotací. No dovolte!!! Jistěže nákazu donese personál, ovšem ten to nedělá schválně, musí chodit do práce a starat se o rodiny. Nejsme v karanténách!

Sděluji Vám, že Vámi doporučená opatření a řadu dalších jsme provedli už dávno. Dávno, než jste se probudili! Nepotřebujeme stupidní rady k měření teploty, jež nota bene není symptomem COVID - 19 u většiny starých lidí.

Žádali jsme Vás o to, aby zdravotnická zařízení měla povinnost otestovat nám suspektní klienty a klienty vracející se ze zdravotnických zařízení. Takovou povinnost ve Vašem mimořádném opatření a navazujícím doporučení nenajdeme.

Nenašli jsme tam ani sdělení, že dostaneme adekvátní ochranný materiál pro naše zaměstnance, od Vás, od krajů, od kohokoli. Všem nám, kteří denně pečujeme, jste sdělili, že vláda nás zazdila.

Zazdila nás vlastní ministryně, která trapně poštěkává do médií, že se ministra Vojtěcha bude ptát... dosud pro sociální služby neudělala zhola nic a není schopná ani metodického vedení tak rozsáhlého segmentu, jakým sociální služby jsou!

Nechali jste nás v tom, odkázali na oddanost, houževnatost, solidaritu a sílu managementu, týmů a jednotlivců. My se nevzdáme! Já za sebe .... ze svého zařízení odejdu poslední....ale, ten kdo bude mít stovky starých lidí na svědomí, jste Vy, a Vy si to zodpovíte!!!!

Ing. Daniela Lusková, MPA
ředitel Domova U Biřičky v Hradci Králové
viceprezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR

P.S. Roušku nosím poctivě. Fotka je z loňského léta.

zdroj: FB paní ředitelky

FOTOGALERIE - Nedělejte z nás blbečky! Otevřený dopis ministru zdravotnictví a ministryni práce a sociálních věcí